Rocket Yoga Arnhem

We’ll get you there faster….

Wat is Rocket Yoga?

Rocket is een Ashtanga Vinyasa Yoga vorm oorspronkelijk uit San Francisco, “The Rocket” is een westerse interpretatie opgebouwd door Larry Schultz. Hij studeerde met Sri K. Pattabhi Jois, bekend als de vader van Ashtanga in India en was daarna privé yoga docent voor de Greatful Dead in de jaren tachtig.

Zijn manier van Ashtanga oefenen was vooral vrij, heel speels en snel – vandaar dat Bob Weir, zanger van de Greatful Dead, het “The Rocket” begon te noemen omdat “it gets you there faster.” Met deze “free love & fun” mentaliteit heeft Larry gevorderde houdingen tussen de basis series gevoegd om de jongens van de band uit te dagen en de lessen fris te houden.

Deze manier van oefenen is laagdrempelig, totaal niet zweverig en is just good fun. Alle onze lessen worden vanuit de Rocket principes gegeven:

  • vrijheid van vorm – ieder lichaam is anders, dus interpreteer de houdingen voor jezelf en “adjust” – aanpassen – waar je wilt
  • spelen – heb plezier in wat je doet en geniet van je yoga, af en toe lachen, koprollen, even spelen op je mat doet je alleen maar goed.

 


Ashtanga

Ashtanga is een vorm van yoga die zich onderscheidt door z’n elegante en krachtige bewegingen. Het uiteindelijke doel is om tot een dieper bewustzijn te komen. Tijdens een les wordt veel aandacht besteed aan je ademhaling en de energiecentra in de “core” van je lichaam.

Deze dynamische vorm van yoga maakt gebruik van veel repetitie van de vinyasa oefening tussen de houdingen. De bewegingen volgen elkaar in tempo op en zijn intensief genoeg om de spieren te versterken terwijl je in een bewegende meditatie raakt.

 


Poweryoga

Poweryoga is een wisselende reeks van houdingen uit de Ashtanga Vinyasa Yoga traditie die bevorderen je kracht, flexibiliteit en balans. De bloedsomloop wordt snel op gang gebracht en de zuurstof in je bloed ververst.

Tijdens de les wordt er een mix van yin en yang houdingen geoefend met veel aandacht voor de kern spieren – je bandha’s. In deze les blijven we soms langer in de houdingen dan bij de andere lessen om de kracht van de spieren te versterken. Feel the burn!

 


Yin yoga

Yin yoga is onze best kept secret! Dit is een zeer rustig vorm van yoga gericht op bindweefsels zoals: fascia, ligamenten, pezen en gewrichten. In tegenstelling tot yang stijlen van yoga (zoals ashtanga, poweryoga en vinyasa) is het doel van yin niet om de spieren te versterken, maar om ze te ontspannen.

Bindweefsel wordt tijdens een yin les veilig gestimuleerd, gehydrateerd en versterkt, wanneer continu druk gedurende een langere periode wordt toegepast. Daarom hou je in yin vaak 5 minuten lang een houding. Als gevolg daarvan voel je lichter, flexibeler en ervaar je een gevoel van welzijn.

Yin en yang yoga stijlen complementeren elkaar. Probeer een keer de Yin Yang les als je denkt een hele uur Yin misschien te veel voor je is. Ieder lichaam is natuurlijk anders maar door het oefenen van beide vormen van yoga zien we regelmatig dat mensen zich meer in balans voelen.