Rocket Yoga Arnhem

Yoga

Wat is Rocket Yoga? Het is een Ashtanga Vinyasa Yoga vorm oorspronkelijk uit San Francisco, “The Rocket” is een westerse interpretatie opgebouwd door Larry Schultz. Hij studeerde met Sri K. Pattabhi Jois, bekend als de vader van Ashtanga in India en was daarna privé yoga docent voor de Greatful Dead in de jaren tachtig.

Zijn manier van Ashtanga oefenen was vooral vrij, heel speels en snel – vandaar dat Bob Weir, zanger van de Greatful Dead, het “The Rocket” begon te noemen omdat “it gets you there faster.” Met deze “free love & fun” mentaliteit heeft Larry gevorderde houdingen tussen de basis series gevoegd om de jongens van de band uit te dagen en de lessen fris te houden.

Deze manier van oefenen is laagdrempelig, totaal niet zweverig en is just good fun. Alle onze lessen worden vanuit de Rocket principes gegeven:

  • vrijheid van vorm – ieder lichaam is anders, dus interpreteer de houdingen voor jezelf en “adjust” – aanpassen – waar je wilt
  • spelen – heb plezier in wat je doet en geniet van je yoga, af en toe lachen, koprollen, even spelen op je mat doet je alleen maar goed.

 

Naast ashtanga, power en vinyasa yoga, geven wij ook easy flow, zwangerschapsyoga en yin yoga.

Lees meer over:

 

“Rocket: because it gets you  there  faster” – Bob Weir, Greatful Dead