a

HALLO

Hoe kunnen wij u van dienst zijn?

Talk to us!

Tel. 06-42932899

info@rocketyoga.nl

Come see us!

Rosendaalsestraat 361-b

6824CK Arnhem

Onze lessen

ASHTANGA VINYASA

ASHTANGA VINYASA

Ashtanga Vinyasa Yoga is een vorm van yoga die zich onderscheidt door z’n elegante en krachtige bewegingen. Het uiteindelijke doel is om tot een dieper bewustzijn te komen. Tijdens een les wordt veel aandacht besteed aan je ademhaling en de energiecentra in de “core” van je lichaam.

Deze dynamische vorm van yoga maakt gebruik van veel repetitie van de vinyasa oefening tussen de houdingen. De bewegingen volgen elkaar in tempo op en zijn intensief genoeg om de spieren te versterken terwijl je in een bewegende meditatie raakt.

Nooit eerder yoga gedaan? Begin bij één van onze Ashtanga Fundmentals lessen.

 

 

YIN YOGA

YIN YOGA

Yin yoga is onze best kept secret! Dit is een zeer rustig vorm van yoga gericht op bindweefsels zoals: fascia, ligamenten, pezen en gewrichten. In tegenstelling tot yang stijlen van yoga is het doel van yin niet om de spieren te versterken, maar om ze te ontspannen.

Bindweefsel wordt tijdens een yin les veilig gestimuleerd, gehydrateerd en versterkt, wanneer continu druk gedurende een langere periode wordt toegepast. Daarom hou je in yin vaak 5 minuten lang een houding. Als gevolg daarvan voel je lichter, flexibeler en ervaar je een gevoel van welzijn.

ROCKET YOGA

THE ROCKET©

Rocket Yoga is een speels reeks van houdingen uit de Ashtanga Vinyasa Yoga traditie die bevorderen je kracht, flexibiliteit en balans. De bloedsomloop wordt snel op gang gebracht en de zuurstof in je bloed ververst.

Tijdens de een Rocket 2 les wordt er armbalansen en omgekeerde houdingen geoefend (inversies zoals handstand en hoofstand) met veel aandacht voor de kern spieren – je bandha’s. In deze les blijven we wat korter in de houdingen dan bij de andere lessen om aandacht voor flow en transitie te houden. Just good fun!

 

 

Yin en yang yoga stijlen complementeren elkaar. Probeer een keer de Yin Yang les als je denkt een hele uur van één style misschien te veel voor je is. Ieder lichaam is natuurlijk anders maar door het oefenen van beide vormen van yoga zien we regelmatig dat mensen zich meer in balans voelen.

 

 

ROCKET MAMA'S

ZWANGERSCHAPSYOGA

Iedere vrouw is anders en iedere bevalling is anders. Er gebeuren veel veranderingen in je lijf gedurende de 9 maanden van je zwangerschap en daarna ook tijdens het 9 maanden ontzwangeren.

In onze zwangerschapsyoga lessen staan bewegen en ademhaling samen in de hoofdrol – zachte bewegingen met aandacht voor bekken en baby. Wij oefenen ademhalingstechnieken voor de bevalling en nemen de tijd om te ontspannen.

Na je bevalling, terugkomen met baby en samen herstellen.

 

 

WhatsApp chat